GO READ
Къде да отидем, какво да научим
Biorest Cup
Готвачи, бармани и ресторантьори от всички страни, обединявайте се!
Между 5 и 7 декември в „Топлоцентрала“ в София ще се състои първото събитие Biorest Cup, обединяващо състезания за готвачи и бармани, мастъркласове, лекции и изложение. Ако сте част от бранша или сте кулинарно изкушен фен, това е мястото.
Състезания
Biorest Cup ще отличи най-добрите кулинарни отбори и най-добрите бармани сред записалите се за участие.
Готвачите ще трябва да приготвят тристепенно меню за шестима. Времето им е 150 минути, а членовете на отбора са трима. Първата степен е предястие с пъстърва. Основното трябва да е протеин по избор с поне две гарнитури и сос. А десертът трябва да е с шоколад и тиква. Най-добрият отбор ще получи 10 000 лв.
Състезанието за бармани е индивидуално и се състои от три кръга. В първият участниците трябва да приготвят коктейл с шери. Във втори кръг ще правят кордиал с лиофилизирани плодове. А най-добрите четирима ще останат на финала, където ще получат една изненадваща кутия, в която ще има продукти Sosa. Каквото приготвят от тях – това е. Победителят ще бъде определен от Марк Алварез, Макс Ла Рока и Благой Кузмански и ще получи парична награда от 5000 лв.
Мастъркласове
Споменахме няколко имена, но всички гости на Biorest Cup са с впечатляваща биография и умения и са живи легенди в световната хоспиталити и кулинарна култура.
На 5 декември от 10:00 часа в „Топлоцентрала“ петима майстор-готвачи от световна величина ще проведат своите майсторски класове. Всеки клас продължава около 2 часа, ще бъде провеждан на български и билетът, който можете да си купите от мрежата на ePayGO, важи за целия ден.
В него ще видите шеф Пако Перез, носител на пет звезди „Мишлен“, който ще разкрие тайните на средиземноморската кухня. Едуард Азуаза ще покаже последни тенденции и техники в молекулярна кухня. Ориол Ровира, имащ една „Мишлен“ звезда ще демонстрира как се работи с фермерски продукти. Световният шампион по сладкарство Карлес Мампел ще разкрие възможностите на технологичните захари. Диего Гереро, който идва у нас със славата на четирите си звезди „Мишлен“, придобити за рекордно кратък срок, ще изненада аудиторията с авангарден клас, в който ще покаже как се приготвя традиционно ястие, достойно за наградата Pil Pil.
Повече информация за майсторските класове за готвачи можете да откриете тук.
Отново на 5 декември, но 11:30 в зала 2 на „Топлоцентрала“ започват мастъркласовете за професионални бармани. През целия ден ще се проведат седем майсторски класа с продължителност между 45 и 90 минути.
Марк Алварез ще покаже техники и вдъхновение за коктейли от бар No1 в света за 2023 – SIPS. Абсолютният перфекционист Макс ла Рока Max La Rocca ще навлезе в детайлите на хоспиталити майсторството. Благой Кузмански ще предаде богатия си опит в подбора и работата с шери. Кирил Хаджиев заедно с Райс Албареда от 100% Chef ще демонстрират иновации и технологии в приготвянето на напитки.
Повече информация за майсторските класове за бармани можете да откриете тук.
Билетите за мастъркласовете за бармани и готвачи са тук и тук.
Билетите за цялото събитие, които ви дават достъп до зона „Публика“ на състезанията, както и до експо зоната и зоната за хранене, можете да откриете тук. Всички билети са в мрежата на ePayGo.

Състезания
Biorest Cup ще отличи най-добрите кулинарни отбори и най-добрите бармани сред записалите се за участие.
Готвачите ще трябва да приготвят тристепенно меню за шестима. Времето им е 150 минути, а членовете на отбора са трима. Първата степен е предястие с пъстърва. Основното трябва да е протеин по избор с поне две гарнитури и сос. А десертът трябва да е с шоколад и тиква. Най-добрият отбор ще получи 10 000 лв.
Състезанието за бармани е индивидуално и се състои от три кръга. В първият участниците трябва да приготвят коктейл с шери. Във втори кръг ще правят кордиал с лиофилизирани плодове. А най-добрите четирима ще останат на финала, където ще получат една изненадваща кутия, в която ще има продукти Sosa. Каквото приготвят от тях – това е. Победителят ще бъде определен от Марк Алварез, Макс Ла Рока и Благой Кузмански и ще получи парична награда от 5000 лв.
Мастъркласове
Споменахме няколко имена, но всички гости на Biorest Cup са с впечатляваща биография и умения и са живи легенди в световната хоспиталити и кулинарна култура.
На 5 декември от 10:00 часа в „Топлоцентрала“ петима майстор-готвачи от световна величина ще проведат своите майсторски класове. Всеки клас продължава около 2 часа, ще бъде провеждан на български и билетът, който можете да си купите от мрежата на ePayGO, важи за целия ден.
В него ще видите шеф Пако Перез, носител на пет звезди „Мишлен“, който ще разкрие тайните на средиземноморската кухня. Едуард Азуаза ще покаже последни тенденции и техники в молекулярна кухня. Ориол Ровира, имащ една „Мишлен“ звезда ще демонстрира как се работи с фермерски продукти. Световният шампион по сладкарство Карлес Мампел ще разкрие възможностите на технологичните захари. Диего Гереро, който идва у нас със славата на четирите си звезди „Мишлен“, придобити за рекордно кратък срок, ще изненада аудиторията с авангарден клас, в който ще покаже как се приготвя традиционно ястие, достойно за наградата Pil Pil.
Повече информация за майсторските класове за готвачи можете да откриете тук.
Отново на 5 декември, но 11:30 в зала 2 на „Топлоцентрала“ започват мастъркласовете за професионални бармани. През целия ден ще се проведат седем майсторски класа с продължителност между 45 и 90 минути.
Марк Алварез ще покаже техники и вдъхновение за коктейли от бар No1 в света за 2023 – SIPS. Абсолютният перфекционист Макс ла Рока Max La Rocca ще навлезе в детайлите на хоспиталити майсторството. Благой Кузмански ще предаде богатия си опит в подбора и работата с шери. Кирил Хаджиев заедно с Райс Албареда от 100% Chef ще демонстрират иновации и технологии в приготвянето на напитки.
Повече информация за майсторските класове за бармани можете да откриете тук.
Билетите за мастъркласовете за бармани и готвачи са тук и тук.
Билетите за цялото събитие, които ви дават достъп до зона „Публика“ на състезанията, както и до експо зоната и зоната за хранене, можете да откриете тук. Всички билети са в мрежата на ePayGo.